Van Gaal: ”Vill ha en stjärna”

Louis van Gaal är inte helt nöjd med sin trupp ännu

Manchester United har varit ett av de mest aktiva lagen under denna transfersommar. Men tränaren Louis van Gaal vill ha mer. I en intervju med Sky Sports säger han att han vill ha en superstjärna för att han ska vara helt nöjd med sin trupp.

Manchester United har hittills öppnat plånboken rejält i sommar. Man har redan plockat in Memphis Depay, Morgan Schneiderlin, Bastian Schweinsteiger, Matteo Darmian samt det senaste nyförvärvet i den argentinske målvakten Sergio Romero, som blev klar under natten till Måndag. Men trots dessa förstärkningar är Louis van Gaal inte helt nöjd. I en intervju med Sky Sports säger den holländske tränaren att man behöver en toppklass-spelare för att kunna utmana på alla fronter. Samtidigt säger han att han gärna ser att Di Maria stannar hos dem.

– Jag tror vi behöver mer fart och kreativitet längst fram. Det är därför jag vill att Angel Di Maria ska stanna, men vi vet inte hur det blir med det så vi får vänta och se, säger van Gaal.

”Barcelona har Messi och Neymar”

Van Gaal menar att om man jämför med andra topplag i Europa så har de minst två världsklasspelare som kan utmana med fart och kreativitet i anfallet. Något som han tycker att hans United saknar.

– Ashley Young och Juan Mata hade båda fantastiska säsonger förra året med mål och assist, men för att vinna Champions League behöver du fart också. Det är därför jag tror att vi behöver köpa en spelare till som kan erbjuda oss just snabbhet och kreativitet. Kolla på Bayern Munchen, dom har Ribery och Robben. Chelsea har Hazard och Willian, Real Madrid har Ronaldo och Bale och Barcelona har Messi och Neymar, menar van Gaal.

Spansk landslagsman på agendan

Manchester United har på senare tid ryktats vara intresserade av Barcelonas spanske landslagsman Pedro Rodriguez. En spelare som kan erbjuda de attributerna van Gaal söker. Dessutom ska man ännu inte ha gett upp jakten på Real Madrids försvarare Sergio Ramos. Men tränaren säger att han inte tänker avslöja klubbens transferplaner, även om han gärna vill det, för fansens skull.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply