Simon Thern öppnar för återkomst i Malmö FF

Simon Thern öppnar för återkomst i Malmö FF

Är ute efter mer speltid

Den före detta Malmö FF-mittfältaren Simon Thern är öppen för att återvända till klubben, efter att ha fått mycket lite speltid i nuvarande klubben Heerenveen kan en flytt vara aktuell.

Malmö FF:s före detta mittfältare Simon Thern har öppnat för att återvända till klubben efter att ha lämnat Skånelaget för holländska Heerenveen i januari 2015. Den 24årige mittfältaren inledde perioden i Holland bra och det blev 30 matcher från start och sju mål gjorda. Men sedan råkade han ut för en fotskada och under början av 2016 var han tvungen att opereras. Det har tagit lång tid, med mycket rehab, för att komma tillbaka och nu kämpar mittfältaren ännu en gång för en plats i startelvan.

– Ja, men lite så blir det ju. Nu har vi börjat ganska bra och vunnit några matcher. Jag ser mig själv som att jag ska spela och tycker att jag ska matchas in för att spela. Nu i början har jag inte fått spela särskilt mycket. Vilket jag tycker är… det är inte så lätt att ställa krav på mig om jag inte får spela några matcher och hoppa in lite då och då, sen hux flux när man väl får chansen kan man inte kräva att ”nu ska Simon vara så bra som han var innan eller bättre”, säger Simon Thern till Fotbollskanalens podd Lundhs podcast.

Sedan fortsätter han:

– Det fungerar ju inte riktigt så. Och det har jag varit tydlig med. Jag kan inte få EN match, jag måste få fyra, fem, sex, sju i rad för att jag ska kunna komma i form på det sätt som jag vet att jag kan.

Skulle läget vara så att det inte har förbättrats till i januari, då transferfönstret öppnar, kan det hända att det blir en flytt för Thern. Att få speltid är mål nummer ett och vilken klubb det handlar om spelar mindre roll.

– Jag har inte pratat så mycket med just svenska klubbar. Självklart har jag en relation till Malmö FF och hade en fantastisk tid där. Skulle det vara aktuellt och att de skulle vilja plocka hem en, om det nu skulle bli så, så är jag självklart öppen för det, säger Thern i podden.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply