Napolis negativa trend fortsätter

Napoli har tappat i toppstriden de sista matcherna i kampen om Scoudetton med Juventus. Man låg sex poäng efter serieledarna inför dagens bortamatch mot Chievo som ligger precis ovanför nedflyttningssträcket och kämpar för sin existens i Serie A.

Matchen började inte bra för Napoli som fick släppa in mål redan efter 12 minuter när Chievos vänsterback Boukary Drame drog till utanför straffområdet med ett hårt skott letande sig in vid bortre stolpen, kanske Morgan De Sanctis i Napolimålet kunde reagerat tidigare på skottet men det var 1-0 för hemmalaget iallafall. Därefter var det Chievo som förde spelet i en kvart framöver och hade en nick i ribban bara några minuter efter ledningsmålet. Med kvarten kvar av första halvlek vaknade Napoli till liv när man började skapa målchanser och visa vilja att vända på resultatet. Då kom 2-0 som en kalldusch för Napoli när Cyril Thereau tog emot en långboll perfekt och fick iväg ett skott som De Sanctis inte lyckades hålla. 

I den andra halvleken fick Napoli en gyllene chans att reducera när Edinson Cavani revs ner i straffområdet. Straffen sköt han själv, men en dåligt slagen straff räddades av Chievomålvakten Christian Puggioni. Därmed kändes matchen rätt körd för Napoli även om två snabba mål inte är helt omöjligt. Men Napoli verkade sakna självförtroende efter att ha varit inne i en dålig trend nu ett tag och inte särskilt mycket talade för att Chievo skulle tappa den ledning man hade. 

Tiden rann iväg, men Napoli försökte åtminstone skaffa sig ett reduceringsmål. Cavani fick en fin chans med fem minuter kvar men bombade mitt på målvakten Puggioni som kunde styra iväg bollen. Mycket mer än så mäktade in Napoli med, Chievo försvarade sig bra under den största tiden av andra halvlek och tog en viktig samt självförtroendestark seger. Tvärtom för Napoli som tappar ännu mer i jakten på Juventus i ligatoppen. Chievo stärkte sin plats ovanför strecket och i Verona kan man vara glada den här dagen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply