Napoli vann mot svensklaget

Matchen mellan Napoli och Cagliari på San Paolo betydde inte mycket. Napoli hade till stor chans redan säkrat Champions League-spel och Cagliari hade redan räddad nytt kontrakt. Sebastian Eriksson fick spela 90 minuter, men Albin Ekdal spelade ingenting. Det hjälpte dock inte för Napoli körde över Cagliari med klara 3-0.

Det första målet i matchen kom på en straff. Daniele Conti var klumpig och drog på sig en varning. På straffen klev nyförvärvet för säsongen Dries Mertens fram och gjorde absolut inga misstag. Goran Pandev satte även 2-0 tio minuter senare, i minut 43, och Cagliari såg svaga ut som så ofta utanför Sardinien.

Lättare blev det inte när Maco Silvestri drog på sig en målchansutvisning för gästerna nio minuter in i andra halvlek. Marek Hamsik missade dock straffen, men det gjorde inget då Blerim Dzemaili gjorde 3-0 precis därefter.

Inte helt oväntat lyckades inte Cagliari hämta hem en poäng efter det tunga 3-0-målet. Man fortsätter att ha det mycket tungt på bortaplan i Serie A.