Napoli plockade sjätte segern

Ligatvåan SSC Napoli tog sig an formsvaga Udinese Calcio på söndagskvällen i den åttonde Serie A-omgången. Hemmalaget var det klart vassare och vann med välförtjänta 2-1, efter mål av slovaken Marken Hamšík och makedonen Goran Pandev.

Det var efter en halvtimmes spel som hemmapubliken på San Paolo skulle få jubla åt sina hjältar. Den slovakiske mittfältaren, Marek Hamšík, petade in 1-0 efter pass av Christian Maggio.

Trots en stor press från Azzuris så skulle gästerna från Udine kvittera tillställningen i den 43:e spelminuten. Maicosuel hittade fram till Giampiero Pinzi som utjämnade tillställningen två minuter före halvtidsvilan.

Hemmalaget var givetvis inte nöjda och jagade frenetiskt ett ledningsmål innan paus. Så blev också fallet, när den makedonske anfallaren, Goran Pandev, klev fram i en trängd vinkel och rullade in 2-1 i den 45:e matchminuten.

I halvlek nummer två fortsatte Napoli att föra spelet på San Paolo och var närmast att utöka sin ledning. Så blev dock inte fallet och trots ett stort övertag och en rad med farliga målchanser, segrade hemmalaget med knappa 2-1. Udinese jagade ännu en kvittering, men Napoli-försvaret, med Morgan De Sanctis i spetsen, höll undan och plockade sin sjätte seger för säsongen.

Walter Mazzaris manskap, hänger därmed på Juventus i toppen, men med en sämre målskillnad. Udinese har det fortsatt tungt, då laget endast har plockat sex poäng efter sju omgångar och ligger på plats nummer 14.