Nainggolan sänkte Fiorentina

Ligafyran Fiorentina gästades av ligatvåan Roma på lördagskvällen. Det var på förhand en match där Fiorentina hade mest att spela för. Florens-laget vill befästa sin fjärdeplats som betyder spel i Europa League till hösten. Så blev inte fallet utan huvustadslaget vann med uddamålet i en ganska tråkig fotbollsmatch.

Matchens första möjlighet fick Roma efter en omställning där Gervinho i princip serverats ett öppet mål från bara meters avstånd. Ivorianen lyckades dock på något sätt inte träffa mål. Efter 25 minuter skulle Roma dock ta ledningen genom Nainggolan som vräkte sig fram och stötte liggandes in 1-0 bakom Neto i Fiorentina-målet. Belgaren friställdes av Adem Ljajic på ett mycket vackert sätt.

I slutet av den första halvleken skulle Fiorentina möjligtvis ha haft en straff när bollen tog på en Roma-hand efter en frispark men domaren friade.

I den andra halvleken tog Fiorentina över något. Man lyckades dock inte vaska fram några heta målchanser och Nainggolans mål blir matchens enda. Montellas mannar får nu försöka hålla undan för framförallt Inter som jagar bakom.