bet365

Mikel Arteta allt närmare Manchester City

Mikel Arteta allt närmare Manchester City

Arteta ryktas erbjudas tränarroll i Manchester City

Mikel Arteta, som har förkunnat att han avslutar sin spelarkarriär i Arsenal, kan komma att erbjudas en roll i Pep Guardiolas tränarstab i Manchester City inför den kommande säsongen.

Arsenalklippan Mikel Arteta, som har spelat i laget sedan 2011 och hunnit komma att bli en stor del av klubben, har sedan tidigare förkunnat att han kommer att lägga skorna på hyllan efter den gångna säsongen. Det har även sagts att han kan komma att gå för en tränarroll istället, med Tottenham och Manchester City intresserade av spanjorens tjänster. Nu skriver Manchester Evening News att det ser ut som att Arteta kommer att sluta upp med Pep Guardiola och hans tränarstab inför den kommande säsongen.

34åringen gav ett emotionellt avsked till Arsenalfansen efter söndagens 4-0 vinst över Aston Villa och sade även då att det fanns tre erbjudanden om tränarroller på bordet. City sägs vara de som leder racet om mittfältaren, trots att även Arsenal har erbjudit honom en icke-spelarroll, då en chans att få jobba med en av världens kändaste tränare kan vara svårt att slå ner.

Den före detta Evertonspelaren ses som ett idealt tillskott till Guardiolas tränarstab, med hans Premier League-erfarenhet och hans sätt att uppskatta fotboll som går ut på att behålla bollen. Paret känner varandra sedan tidigare då de var tillsammans i Barcelona. Guardiola tar officiellt över den 1 juli i Manchester City, medans Bayern Münchens säsong kommer att vara till ända efter lördagens final i tyska cupen mot Borussia Dortmund, vilket kommer att ge Guardiola tid att få lägga upp hur han skall gå tillväga med sitt nya lag.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply