Ménez sköt hem titeln till Paris

bet365

För andra helgen i rad hade Paris Saint-Germain chansen att ro hem ligatiteln. Denna gång stod den stora rivalen och maktmotståndaren Lyon på andra sidan, i hopp om att tvinga gästerna lämna Stade Gerland tomhänta. Och det såg länge ut att gå vägen.

Lyon inledde nämligen piggast i den första halvlek som kom att bli ganska enkel att glömma ur en opartisk synvinkel. Bortsett från ett par ströanfall i matchinledningen bjöds det inte särskilt många målchanser halvleken igenom. Istället försökte PSG få matchen dit de ville genom sitt sedvanliga manér, innefattandes mycket bollinnehav utan att ta några rejäla risker.

Det var ännu ovisst hur det skulle sluta när spelarna kom ut för att spela av de resterande 45 minuterna. Men det dröjde inte länge förrän målnollan sprack. Denna gång var det hemmamålvakten Anthony Lopes som tvingades kapitulera, efter att Jeremy Ménez – född och uppvuxen i en förort till Paris – stänkte in bollen utom räckhåll för honom.

Därefter gjorde Lyon allt i sin makt för att nå en kvittering, men resultatet stod sig matchen ut. Domaren Stephane Lannoys sista signal innebar då att Paris Saint-Germain-spelarna kunde sträcka armarna i luften och kalla sig själva ligamästare säsongen 2012/13 med två omgångar kvar att spela.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply