Mansfield Town nära att rubba Liverpool

Mansfield Town tog emot Liverpool hemma på One Call Stadium i FA-cupens tredje omgång. Liverpool ställde upp med ett b-betonat lag, dock fick Daniel Sturridge debutera och han gjorde det med bravur. I den 7:e match minuten slog Jonjo Shelvey en perfekt passning som skar igenom hemmalagets försvarare. Sturridge gjorde inget misstag utan placerade enkelt in ledningsmålet bakom hemmalagets Alan Marriott.

Mansfield bjöd och till kamp och en dålig plan gjorde matchen väldigt svårspelad. Dock var det Liverpool som hela tiden hade kommandot och hemmalaget hade svårt att skapa några egentliga farligheter. Efter cirka kvarten spelat i den andra halvleken utökade Liverpool sin ledning. Stuart Downing slog ett instick till Luis Suarez som sköt. Målvakten lämnade retur och Suarez kunde enkelt stöta in bollen i öppet mål. På repriserna syntes det dock att bollen tog tydligt på handen och målet skulle kanske inte ha blivit godkänt. I den 79:e matchminuten reducerade hemmalagets Matt Green till 1-2, dock förgäves. Liverpool går vidare till fjärde omgången medan Mansfield får nöja sig med att ha gett Liverpool en riktigt tuff match.