Mållöst på Parken – Cech storspelade

Danmark tog emot Tjeckien i den första omgången av VM-kvalet, när landslaget gjorde upp på lördagskvällen. Parken skulle dock itne bjudas på allt för mycket, när ett defensivt Tjeckien fick med sig en poäng efter en mållös historia i Köpenhamn.

Det var hemmalaget som förde spelet och som försökte mest i den första halvleken, även om Tjeckien stack upp stundtals och hotade det danska försvaret. Men när danmark kom till de avgörande lägena fanns inte skärpan där, samtidigt som Petr Cech stod för en fin insats mellan stolparna.

Den tjeckiske landslagsmålvakten, som var med och vann Champions League med Chelsea i våras, fortsatte sen i den andra halvleken att briljera. Danmarks kanske största talang, Christian Eriksen drog en frispark direkt på mål, som Petr Cech fick sträcka ut på. Och danskarna var det bättre laget i den andra halvleken definitivt, men man kom inte närmare än Andreasens avslut i slutskedet, där den tjeckiske landslagsmålvakten återigen stoppade det danska avslutet.

Danmark är nog ganska besvikna över dagens 0-0 mot Tjeckien, i en grupp som tros bli en jämn historia.