Mållöst på Madejski Stadium

Swansea kom till dagens match med en poäng som laget skrapade ihop mot ligaettorna Manchester United och befäste sin elfteplacering i ligan. För hemmalaget Readings del, har man under hösten bara skrapat ihop 10 poäng som både innebär en måstematch för Reading och en bottenplacering på boxing-day.

Gästerna som öppnade piggast, med ett fint passningsspel kunde laget äga bollinnehavet men inte komma till några märkvärdiga avslut. Första halvleken var händelselös och hände inte så mycket, trots ett par försök.

I andra halvlek tände matchen till rejält. Båda behövde få in ett ledningsmål för att stärka sina positioner i ligan, speciellt för Reading som behövde tre poäng för att ha en chans att lämna botten i PL. Dyer fick ett läge efter en fin nick på Routledges inlägg men Federici skulle spela en stor roll för Reading-laget som lyckades göra ett par klassificerade räddningar på bland annat Sung-Yeung Kis skott.

Inbytte Le Fondre som gjort flest mål för Reading i Premier League skulle få utdelning men blåstes av för frispark och blev därefter varnad för att ha gjort mål med handen, likt Diego Maradonas mål i VM 86 som i folkmun kallas för Guds hand som också blev det sista farliga läget i matchen som slutade mållöst och ett poäng vardera. Swansea åkte på en tung smäll som fick sin storstjärna Michu skadad och klev av i den 80:e matchminuten. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply