Mållöst mellan Skottland och Serbien

På lördagen gick Skottland och Serbien in i VM-kvalet, när det var dags för match på Hampden Park. Skottland ställde intressant nog upp med en startelva, helt utan spelare från Celtic eller Glasgow Rangers. man tog emot ett rekordungt Serbien, där den genomsnittliga åldern landar på 23 år.

Det skulle visa sig bli en jämn match, där det var mycket kamp på mittplan, men som samtidigt bjöd på ett par chanser. Den första halvleken blev dock mållös, efter att Serbiens Kolarov haft den bästa möjligheten. Manchester City-spelarens frispark räddades dock snyggt av den skotske målvakten McGregor, som hade en fin dag i målet. Närmast för hemmalaget var Norwich-spelaren Robert Snodgrass, som på en snabbt slagen frispark fick ett friäge, från en dålig vinkel. Han lyckades inte vinkla in avslutet innanför den bortre stolpen och vid halvtid stod det 0-0.

Den andra halvleken var mycket som den första, mycket kamp och slit på mittplan, där båda lagen ändpå fick sina chanser. Det mesta talade dock för att det skulle bli mållöst, när Skottlands Miller och Serbiens spelare missade sina fina lägen. Med tio minuter kvar fick den lovande Jordan Rhodes chansen för Skottland, när han böts in. Men även om det blev en dramatisk avslutning på mötet, där Topic friläge räddades makalöst snyggt av McGregor, och där hemmalaget var nära att kontra in ett mål i slutet blev det mållöst. James Forest lyckades inte utnyttja Charlie Adams framspelning och skottarna fick nöja sig med 0-0 och en poäng på Hampden Park.