Målkalas i Leverkusen

Tyska Bundesliga brukar innehålla målrika resultat och makalösa fullträffar. På lördagseftermiddagen skulle mötet mellan Bayer Leverkusen och Hamburger SV åtminstone innehålla en av dessa faktorer, när publiken på Bay Arena bjöds hela åtta mål, när hemmalaget gick segrande ur striden med siffrorna 5-3.

Målskyttet inleddes redan efter nio minuters spel. Den forne HSV-anfallaren, Heung-Min Son, skulle stå för ett hattrick mot sin gamla klubb, vilket han inledde med listigt skott med vänsterfoten efter pass från Gonzalo Castro. Sju minuter senare var det dags igen, när han bröt sig fri, rundade målvakten Adler och rullade in bollen i nät.

Ett frustrerat Hamburg skulle dock komma tillbaka – först när Maximillian Beister reducerade i matchens 23:e minut och sedan när Hertha Berlin-lånet Pierre-Michel Lasogga kvitterade i början av andra halvleken. Mötet var ett mål- och chansrikt sådant, vilket därför skulle leda till hemmalaget återigen fick ta ledningen bara minuter därpå. Sydkoreanen tog känsligt emot bollen strax utanför straffområdet, innan han prickade in sitt avslut tätt intill Adlers vänstra stolpe.

Leverkusen fortsatte att mata på framåt och skulle utöka sin ledning med knappa kvarten kvar. Denna gång fick 21-åringen Son agera framspelare, när Stefan Kießling satte 4-2 med vänsterfoten.

Pierre-Michel Lasogga reducerade för gästerna knappa två minuter senare, men i matchens sista ordinarie minut, fastställde Gonzalo Castro slutresultatet när han elegant chippade över målvakten Rene Adler, som missbedömde en utrusning. Werkself lägger sig därmed på tredjeplatsen och på samma poäng som Borussia Dortmund, som föll borta mot Wolfsburg med uddamålet på lördagen. Hamburg däremot, ligger fortsatt kvar i de nedre regionerna, när man efter tolv omgångar innehar fjortondeplatsen med sina tolv poäng.