Malaga fixade en poäng på övertid

Villarreal tog emot Malaga hemma på El Madrigal i en viktig match för båda lagen. Villarreal ville haka på topp-trion och Malaga för att lämna bottenkonkurenterna bakom sig.

Vi fick se en jämn första halvlek med Villarreal som det lite bättre laget, både spelmässigt sett och i målchansväg. Det skapades faktiskt inte så många chanser över huvud taget.

Malaga lyckades bara skrapa ihop en bra målchans medans hemmalaget fick ihop två. På en frispark från höger var det så när att Ignacio Camacho styrde in bollen men den smet ut till inspark. Villarreals första målchans kom efter en djupledsboll från Bruno Soriano, men Ikechukwu Uches skott från straffområdetkanten räddades fint av Malagas Willy i målet.

Samme uche skulle sedan bränna ett jätteläge när han på Jaume Costas inspel, nickade utanför helt omarkerad från två meter.

I den 32 minuten tog hemmalaget ledningen och som så många gånger förr var Cani och Bruno inblandade. En brytning från Jaume Costa startade en kontring och bollen spelades till Cani som tog sig in i straffområdet och serverade Bruno som kom med full fart och enkelt kunde bredsida in Canis framspelning.

Tjugo minuter in på den andra halvleken kom den klart bästa kvitteringschansen för Malaga. Eliseu tog sig in från vänster och sköt ett lågt skott till höger som Asenjo räddade. På den efterföljande returen kom Pedro Morales men fick en helt sned träff och bollen kunde istället rensas ut till hörna.

Efter det hände inte så mycket mer förutom två bra Villarreal-chanser som inte utnyttjades.

Malaga däremot fick en feldömd hörna på övertid som man utnyttjade som sig bör. Målvakten Willy var uppe och störde och Weligton satte skallen på bollen och slutresultatet fastställdes till 1-1.

Tungt för Villarreal som nu kan passeras av Atletic Bilbao om de vinner sin hemmamatch mot Barcelona. Den matchen startar klockan 20:00 svensk tid på söndag.