Lukakus dubbel räckte till Everton-seger

Everton öppnade matchen på ett lysande vis. Kevin Mirallas var från start en av de framträdande spelarna och spelade i den femte minuten fram Romelu Lukaku till 1-0. Hemmalaget var fortsatt det bättre laget på Goodison och utökade ledningen till två mål genom talangen Ross Barkley i minut 25. Innan den första halvlekens slut hade även Lukaku fyllt på med sitt andra mål för kvällen. Den första halvleken slutade 3-0.

Newcastle kom ut som ett helt nytt lag i den andra halvleken och spelade ut sitt fulla register. Det ledde till ett vackert reduceringsmål genom inhopparen Yohan Cabaye. Fransmannens mål motiverade lagkamraterna till att fortsatt hoppas på en seger, vilket gjorde Newcastle än mer offensiva.

Bortalaget skapade en rad med chanser och lyckades få in ytterligare ett reduceringsmål. Mer än så blev det dock inte, då Everton höll undan för ”Skatornas” anfallsvåg.

Matchen slutade 3-2.