Luiz sköt Chelsea mot final

Efter två magiska Champions League-semifinaler var det dags för Europa League att visa upp man hade att gå för. Basel mot Chelsea på St. Jakob Park var den ena där Chelsea genomförde sin matchplan bäst, särskilt defensivt där det sällan blev farligt runt målvakten Petr Cech. 

Offensivt fick man utdelning genom Victor Moses som nickade in Frank Lampards hörna efter 12 minuter. Därefter kontrollerade Chelsea matchen bra och i början av andra halvlek blev det en stolpträff för vardera lag, en från Basels Valentin Stocker och en från Chelseas Fernando Torres som var väldigt pigg idag med sin löpvilja. Tiden rann iväg och Chelsea gick mot seger när man fick en konstigt dömd straff emot sig i den 86:e minuten som 21-årige Fabian Schär säkert sköt in till hemmapublikens fanatiska jubel.

Detta gjorde att båda lagen gick för 2-1-målet på slutet vilket gav en enorm Hawaiifotboll. Kul för publiken, jobbigt för tränarna. Men den här matchen skulle få ett segermål när Chelsea fick en frispark i bra läge, den tog mittbacken David Luiz hand om och satte dit vid målvakten Yann Sommers högra stolprot. Detta var matchens sista spark i den 94:e minuten och nu har Chelsea ett ypperligt läge att avancera till finalen i Amsterdam med sina två gjorda bortamål.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365