Lucka 17: Adebayo Akinfenwa

AKINFENWA – SPELAREN SOM (HUS)ERAR I DE LÄGRE DIVISIONERNA

Adebayo Akinfenwa. Där har vi allt som är rätt inom fotbollen men ändå allt som är fel. Han är ett praktexempel på hur en spelare kan hindras totalt av sin motivation och lathet. Men spelaren är ett hus. I princip en bodybuilder och är välkänd på internet som kanske världens starkaste fotbollsspelare. Här kommer en liten krönika om spelaren som är ett hus.

Det var kanske här allting började. En stor internetsuccé av YouTube-profilen KSIOlajideBT. Klippet har idag knappt två miljoner visningar och det här var kanske det viktigaste steget i Adebayo Akinfenwas popularitet. Efter klippet började man kolla in på FIFA hur spelaren var, just eftersom han var den starkaste på hela spelet. Ett riktigt hus var/är han.

Men det ligger så mycket mer bakom detta fysiska fenomen. Han har varit en makalös spelare i en så mycket längre tid, även om man inte tror det. Han slog igenom i FK Kaunas från Litauen (!) efter en misslyckad ungdomskarriär i Watford. Sedan blev det lite misslyckade perioder i Conference, League 2 osv. En sak var den gemensamma nämnaren, han var för stor för att spela professionell fotboll. Sagan var inte slut. Små småningom började han producera genom sin urkraft för Torquay, Swansea och Gillingham innan han hamnade i sin nuvarande klubb, Northampton Town.

De senaste åren har han legat runt 20 mål i ligan per säsong. Ett facit som borde ge lukt för dem större klubbarna tycker man. Även om det funnits intressanta klubbar för Adebayo har han antingen tackat nej, eller blivit nobbad pga sin storlek. En nackdel tycker de flesta eftersom han väger 108 kilo på sina 180 centimeter. Men för de som sett han spela i verkligheten kan inte hålla med. Han trycker undan sina motståndare, grym bollkontroll och ett avslut av den högre skolan. Som här till exempel:

Ett ord kan beskriva djuret från Islington som är Arsenalkvarteren i London. Han är en ”TANK”. En spelare som inte ens Emile Heskey kan besegra i fysik. Ett vidunder som vars motivation inte hjälpt honom i karriären. Men visst är det en upplevelse de få gångerna man har fått äran att se honom spela. Adebayo är en spelare som det endast finns en av. Och det finns bara en sak att hoppas. En sista kraftsamling för ett eventuellt framträdande i The Championship för Akinfenwa är allt jag kräver, först då kan jag dö lyckligt. Allt jag kräver är att mannen gör rättvisa för sin talang. Med det vill jag avsluta med lite sköna bilder och klipp på ”Huset”. Världens största spelare förtjänas en tribut.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply