Lille vann på Korsika

Att möta Ajaccio borta är erkänt svårt. På det extremt brottsliga Korsika är det få lag som kommer iväg med tre poäng. Lille behövde en seger för att hänga på och inte tappa för mycket i Europaplatskampen med många andra lag. Det blev även en seger då Payet storspelade och gjorde två mål.

Med dryga fem kvar till halvtidsvilan small det. Digne spelade in ett lågt inlägg som skulle gått till Kalou som skulle haft öppet mål. Men på vägen styrde Poulard in den i eget mål. Även om han inte hade försökt hade det stått 0-1 till Lille.

Ajaccio fick en biljett in i matchen när Digne blev utvisad efter en brysk tackling på Chalmé, men det skulle inte bli bättre resultatmässigt. Payet sprang med bollen 50 meter efter en hörna, spelade till Martin på kanten som slog ett inlägg till Payet som nickade in bollen vid bortre stolpen efter en 90 meters löpning.

Det fortsatte sju minuter senare, i den 84e, när Payet sköt ett snyggt skott i det bortre hörnet efter ett fint förarbete av Beria. Ajaccio skulle reducera vida Belghaznaoui några minuter senare med en fint skruvat skott men man kom ändå inte närmre än så. Tre poäng för Lille att ta med upp till norr.