Leicester närmar sig värvning av Mitchell Dijks

Leicester närmar sig värvning av Mitchell Dijks

Premier League ledarna intresserade

Leicester City är intresserade av den långe Ajax försvararen Mitchell Dijks, som har briljerat i Eredivisie under den gångna säsongen och även spelar i det holländska landslaget.

Det börjar gå mot slutet av säsongen och Leicester City sitter fortfarande på förstaplatsen i Premier League. De har nu börjat kolla sig runt efter förstärkning för sommarens transferfönster och kan ha hittat det i Ajax vänsterback Mitchell Dijks. Den 23-årige holländaren är värderad till ungefär 10 miljoner pund. Dijks har gjort en väldigt bra säsong, där han lyckades ta sig in i det holländska landslaget men har också briljerat på klubbnivå för sitt Ajax. Han är med i den trupp som skall möta England i en vänskapsmatch på Wembley den 29 mars.

Dijks är 1,95m lång, vilket gör honom större än Leicesters nuvarande mittback Robert Huth. Dijks rekryterades till ungdomsnivån av den dåvarande AFC Ajax partnerklubben FC Volendam vid 16 års ålder. Han spelade för Ajax A1 ungdomslag 2011/12 och hjälpte sitt lag att vinna Nike Eredivisie ligatiteln, såväl som att hamna tvåa efter Inter Milan i NextGen Series (vilket är motsvarigheten till Champions League men för U20-lag) efter att de förlorade på straffar (5-3) efter en 1-1 match. 2012 gjorde Dijks sin debut för Ajax och fick spela totalt 6 matcher på vänsterbackspositionen under sitt första år samt fick vara med och vinna Ajax 32:a ligatitel. Sedan var han på lån i Heerenveen innan han gick till Willem ll. Det var dock ingen långvarig transfer utan Ajax tog tillbaka honom i en bytesaffär.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365