Lazio vidare efter Kozaks målshow

Lazio har tappat i ligaspelet men i Europa League går det bättre. Efter ett fint 0-2-resultat borta mot Stuttgart var det upplagt för italienskt avancemang för Romklubben. Och visst skulle man fixa asvancemanget, där Libor Kozak nu har etablerat sig som en riktig målkung i Europa League.

Hemmalaget tog ledningen efter blott sex minuters spel när just Libor Kozak höll sig framme. Senad Lulic spelade över bollen till Kozak som sprätte in ledningsmålet förbi den chanslöse målvakten i Stutttgartmålet, som dock krot därefter skulle få hämta ut bollen ur nätet igen.

För det var Libor Kozaks kväll det här. Endast två minuter efter hans första mål kom Lazio framåt i banan igen. Stjärnmittfältaren Hernanes slog en fin passning till tjecken som tryckte in 2-0 med sin högerfot via ribban. Lazio var det bättre laget i den första halvleken och fick med sig ledningen till halvtidsvilan, där dock ett stort orosmoment dök upp när viktige målvakten Marchetti tvingades bli utbytt efter en oturlig kollision med Stuttgarts anfallare Ibisevic.

Ersättaren Albano Bizzarri fick sen vika sig med timmen spelad av matchen, när Stuttgart fick in en reducering genom Hajnal på en frisparkssituation. Det skakade dock inte om Lazio nämnvärt mycket, där Kozak i slutskedet av matchen istället tryckte in sitt tredje mål för kvällen med en fin nick på Candrevas inspel.

Lazio är nu som enda italiensk klubb vidare i Europa League, där även Lazios anfallare Libor Kozak nu dessutom något otippat toppar skytteligan med 8 gjorda mål.