Cissé sen hjälte för Newcastle

Newcastle gjorde ett bra jobb i Ryssland förra veckan då man klarade 0-0 trots stort hemmaövertag. Men ett oavgjort resultat i Newcastle skulle innebära att det minst skulle bli en förlägning. Papiss Demba Cissé blev en sen hjälte för hemmalaget när han avgjorde på stopptid.

Matchen fick ett nytt tag tio minuter in i andra halvlek. Carceloa-Gonzalez visades ut då han fick två varningar på sju minuter, den siste var en onödigt sen varning på Massaido Haïdara, en av de nya fransmännen i Newcastle. Steven Taylor fick ett ypperligt läge minutrarna senare då han fick ett volleyläge, helt fri från ett par meter, men ett tamt avslut gick rakt på Gabulov.

Men hemmalaget skulle få det sista ordet i matchen. I den 94e minuten hittade Marveaux’s inlägg till en helt fri Cissé som kunde nicka in 1-0. Direkt därefter blåste domaren från Tyskland av och därmed säkrar Newcastles avancemanget, det tredje engelska laget i kvartsfinalerna tillsammans med Chelsea och Tottenham.

Lottningen sker vid 13:00 svensk tid imorgon.