Lazio hakar på i toppen

Första halvleken ägdes helt av Lazio trots mycket bollinnehav från Parma. Lazio ställde om snabbt från försvar till anfall. Man fick med mycket folk upp i banan och testade ständigt Parmas målvakt. Detta ledde till första målet. Lazio fick en hörna. Efter en tilltrasslad situation så petade Biava in bollen. 1-0 Lazio efter ca 25 minuter spelade. Strax efter målet så fick Klose en boll på armen i Lazios straffområde. Parma-spelarna vädjade till domaren men fick bara en hörna. Efter repris-bilder kan man konstatera att de borde haft en straffspark.

Den fruktade målskytten Klose skulle sedan visa hans styrka. Efter en fin djupledsboll så kunde han styra in bollen bakom Mirante. Detta efter 35 minuter hade avverkats av matchen. Efter detta kom Parma lite närmare, men 2-0 stod sig halvleken ut.

Lazio försökte kontrollera matchen i andra med ett lågt försvarsspel och med ett långsamt bollinnehav. Detta straffade sig och Parma kom därmed in i matchen. Parma kunde reducera efter en straffspark via Belfodil. Situationen blev riktigt het eftersom Belfodil inte var förste straff-skytt i Parma. Detta gjorde Donadoni rosenrasande på bänken. Belfodils målgest skapade ännu mer ilska när han visade ett tystande finger till Parma-bänken.

Efter mycket om och men kunde dock Lazio lämna matchen med en tre-poängare i ryggen.