Klubblags-VM: Brasilianska Corinthians är i final

Stämningen i Toyota Stadion var helt otrolig, fullsatt, glada fans och fotboll när den är som bäst.

Matchen inledde aggressivt mot Corinthians anfallare Guerrero.
I 10:e minuten fick Al Ahly en frispark utanför straffområdet som nummer 11, Soliman tog hand om. Frisparken var väl slagen och Hamdi nickade strax utanför målet, inga stora problem för Corinthians målvakt Cássio.

Kaptenen Alessandro i Corinthians imponerade med sina inkast som gick ända in i straffområdet, då första inkasten avslutades direkt på mål med en volleyspark av mittfältaren Ralf, som nästan slickade stolpen, men gick ut. I 13:e minuten bjöd Danilo på lite show i sin högerkant.

Det var framförallt Emerson, Paulinho, Danilo, Ralf och Fabio Santos som skapade mest från mitten och kanterna, under första halvlek.
Al Ahly spelade väldigt samlat och defensivt vilket gjorde det lite svårt för Corinthians, och utnyttjade kontringar, men hade det riktigt svårt att komma förbi Corinthians försvar, som vann i princip 10/10 bollar.

Corinthians tog ledningen i 39:e minuten genom Guerrero som nickade in bollen, vid ett högt inspel efter Corinthians hörna.

Al Ahly vaknade till i andra halvlek och skapade vassa lägen men fick aldrig in bollen. Den egyptiska målvakten Ekramy drog på sig en bristning i baksida lår i 53:e minuten, men valde att fortsätta. Ramy Rabia, testade ett långskott i 62:a minuten och fick målvakten Cássio att slänga sig rejält, efter skottet kunde målvakten Ekramy inte fortsätta och andra målvakten Abou Elsoud gick in istället. Fatih skapade ytterligare en vass chans för Al Ahly i 65:e minuten, men fick inte heller in bollen.

Corinthians gjorde sitt första byte i 74:e minuten när Emerson byttes ut mot Romarinho.

Al Ahlys absolut farligaste läge var när Soliman kom förbi Corinthians kaptenen Alessandro, och drog ett långskott precis över ribban, samt Rahbi som chockerade brassarna med sitt hårda skott under 86:e minuten.

Corinthians är i final som spelas på söndag mot Chelsea eller Monterrey, som avgörs imorgon 11:30, svensk tid.

Inga gula kort delades under hela matchen, trots alla tuffa tacklingar och tillsägelser från domaren.