Kenny Pavey matchhjälte för AIK

Dryga 13 000 personer hade tagit sig till Friends Arena för match mellan AIK och Elfsborg.

Bortlaget som haft en stark säsong hittils, reste inte bara till Stockholm för dagens match. Utan redan på söndag är det match igen för Elfsborg på Friends Arena, för då väntar Helsingborg i Svenska Cupens final.

AIK sattes direkt under stenhård press av ett mycket hårt jobbande bortalag. Men efter kvarten la sig pressen, och Solna-laget kunde börja skapa chanser.

Det skulle ge utdelning då Nabil Bahoui tryckte in ledningsmålet helt fritt efter en stor försvarsmiss av Simon Hedlund i den 28:e minuten. Med en stenhård yttersida på halvvolley var skottet otagbart för Elfsborg-keepern Kevin Stuhr-Ellegaard.

Elfsborg blev allt mer bleka, trots en jättechans för Johan Larsson när han bombade ett skott rätt i stolpen under matchinledningen.

Men när Viktor Cleasson byttes in för Elfsborg i den 57:e minuten blev det fart i laget. Och redan åtta minuter senare kom kvitteringen genom Marcus Rohdén. Rohdén blev fint inspelad på fötterna, innan han vände bort en AIK-back, för att sedan snyggt placera in 1-1 i det bortre hörnet.

Oturligt nog för Elfsborg, som var det bättre laget i stora delar av matchen, så fick AIK in ett ledningsmål strax före slutet. Inbytte Kenny Pavey nickade in 2-1 med hela sin kraft.

Det betyder att AIK därmed tog sin andra raka seger i rad, vilket man ännu inte hade gjort i år. En mycket stor del i vinsten var AIK-målvakten Patrik Carlgren som stod för en fullkomligt lysande instats i målet. Carlgren stod för en rad mycket skickliga räddningar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply