Kalmar vann Smålandsderbyt mot Öster

Kalmar slog en långboll mot Papa Diouf i den 8:e minuten, Diouf tryckte undan sin försvarare och placerade behärskat in bollen bakom Öster-målvakten Alexander Nadj Det var inte första omställningen Kalmar hade i matchen, utan Måns Söderqvist hade redan någon minut tidigare kommit relativt ren med Nadj men sköt över efter att ha rundat honom.

Hemmalaget trummade på och var så när på att utöka ledningen genom Melker Hallberg som drog den ifrån nära håll. Kalmar var inne i ett så kallat momentum.

När det återstod en kvart av första halvlek fick Hallberg en chans till. Efter att Diouf hade blivit fälld precis utanför straffområdet. Peggade Hallberg upp och över muren gick bollen, men denna gång under ribban. Mycket vackert gjort av 17-åringen.

Efter en förmodad utskällning av Östers tränare Thomsson i paus, så reducerade Öster genom kaptenen Dennis Velic efter endast sex minuter. Öster kom runt på högerkanten och ett inspel snett-inåt-bakåt till Velic som bredsidade in reduceringen.

Öster trummade på. De fasta situationerna blev allt mer farligare och avgörande. Med tio minuter kvar blev det kaosartat i Kalmars straffområde, just efter en hörna. Nickades bollen på en försvarer som stod på mållinjen och returen gick i ribban.

Det avgörande momentet kom istället för Kalmar som punkterade matchen genom inhopparen McDonald som sköt in bollen i bortre, otagbart för Nadj.

Och där med inkasserade Öster sin sjätte raka förlust. Kalmar FF tog återigen en vinst på hemmaplan, denna gången med 3-1.