bet365

Källström fast besluten om att stanna utomlands

Kim Källström vill stanna utomlands trots flytten från Spartak Moskva

Det har ryktats om Sverige, Danmark och schweiziska Grasshoppers för Kim Källström. En sak är säker – han vill stanna utomlands även nästa säsong.

Spartak Moskva hade en väldigt dålig säsong i Russian Premier League. Den ryska storklubben slutade på en svag 6e plats, en plats som inte gav något spel i Europa nästa säsong. Flera av lagets storspelare som Yura Movsisyan, Patik Ebert, Jurado och Quincy Promes kom inte upp i normal standard för då hade Spartak varit med i den absoluta toppen. Vår svenske landslagsman Kim Källström var inte heller han i storform under säsongen trots att han fick spela de flesta matcherna från start.

Det slutade med att han inte förlängde med klubben och i sommar står han som bosman. För någon vecka sedan spreds det höga rykten om att Grasshoppers från Schweiz ville ha Källström till sin storsatsning mot toppen i Schweiz efter ett antal år på dekis. En sak är säker för Källströms del – han vill stanna utomlands ett tag till.

Totalsågar konstgräset i Sverige

Så sent som i höstas ryktades IFK Göteborg vara intresserade att värva Källström tillbaka till Sveriges andra största stad. Men Källström sade i vintras att en flytt till Allsvenskan inte är förstavalet på grund av konstgräset som han totalsågade i en intervju med Sportbladet i vintras:

– Jag tycker det är kasst, det är fruktansvärt att spela på konstgräs. Men det är ett par lag som spelar på det här i Ryssland också så det är inget helt avgörande. Men generellt är det katastrof, sade Källström.

Finns konkret intresse utomlands

Källströms agent Roger Ljung bekräftar att det finns intresse för Källström. Grasshoppers jagar allt jämt ”Kongo-Kim”, något flera schweiziska tidningar skriver om. Till Fotbollskanalen sade Ljung följande under torsdagen:

– Det finns konkret intresse för Kim. Vilka klubbar eller länder det är kommenterar jag inte.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365