Juventus vidare efter förlängningsdrama

Det blir Juventus som möter Lazio i semifinalsspelet i Coppa Italia. Det står klart efter onsdagskvällens drama på Juventus Stadium, där den gamla damen vände underläge till vinst mot Milan efter förlängning.

Men det var Milan som började matchen bäst på Juventus Stadium, där Rossoneri tog hand om bollinnehavet. Redan efter tre minuter hade kaptenen Massimo Ambrosini ett hårt avslut som målvakten Marco Storari tippade över ribban och ut till en resultatlös hörna.

Och tre minuter senare var det 0-1 på tavlan. Kevin-Prince Boateng som för dagen spelade på mittfältet, hittade Stephan El Shaarawy med en öppnande passning, där Il Faraone med fart  strax utanför straffområdet, sköt in bollen vid den vänstra stolpen. Ett viktigt mål som dock inte skulle ge gästerna en allt för lång ledning i matchen.

För det tog endast sex minuter innan Juventus fick ett kalasläge strax utanför straffområdet, där Acerbi klumpigt gav bort en frispark. Fram klev atommyran, Sebastian Giovinco och drog läckert bollen över muren och till höger om den chanslösa Amelia i Milan-målet.

Giovinco var senare mycket nära att ge hemmalaget ledningen efter det att Francesco Acerbi gjort bnort sig i försvarsspelet, men målvakten Marco Amelia stod den gången för en mycket viktig räddning. Men den första halvleken bjöd inte på fler mål, och i den andra halvlekens inledning var det Milan på nytt som förde matchen.

Men en jämn andra halvlekn slutade målöst, där den inbytte M’Baye Niang hade en nick strax utanför i slutskedet, och matchen gick till förlängning på Juventus Stadium. Där var det hemmalaget som fick det sista jublet, när den inbytte Vucinic fick bollen från Paolo De Ceglie och skickade in bollen förbi Amelia.

Milan pressade sedan på i den andra kvarten av förlängningen för en kvittering, vilket samtidigt öppnade luckorna bakåt för hemmalaget att kontra på. Juventus var mcyekt nära att stänga matchen när Vucinic och Isla rann igenom, men det slutade med ett mycket vass enhandsräddning av Amelia på Vucinic avslut.

Den bästa chansen fick inbytte M’Baye Niang i slutet när han på ett inlägg som nickades tillbaka in av Riccardo Montolivo, drog till på volley rakt på Juventus-målvakten och chansen var förlorad. Milan lyckades inte få in en kvittering och Juventus vann med 2-1, vilket betyder att Milan är utslagna samtidigt som hemmalaget fick glädjas åt ett avancemang till semifinalsspelet i Coppa Italia.