Jonsson förlänger med Blåvitt

Idag meddelade IFK Göteborg på sin officiella hemsida att klubben skrivit på ett nytt kontrakt med den 32-årige mittbacken Hjalmar Jonsson. Kontraktet gäller över de kommande två åren och gör honom på så sätt till Allsvensk fotbollsspelare till och med år 2014.

– 13 år var kanske inte vad jag vågade se framför mig då jag kom 2002. Jag är verkligen jätteglad över att få förtroendet att spela vidare i minst två år till. I dag är det inte så vanligt att man är kvar i en och samma klubb så länge, men jag tycker det finns en charm i det, säger 32-åringen till hemsidan. 

– Genom alla säsonger har jag sett till vad som varit till störst nytta för mig och inte kunnat se något bättre än att vara kvar i klubben. Förhoppningsvis har min omgivning också uppskattat det. Mitt första avtal var fyra år långt och jag minns att jag tyckte det kändes väldigt tryggt och långt, fortsätter Jonsson.

Hjalmar Jonsson har dessutom fått en tydligare roll i landslaget och blivit uttagen allt oftare sedan Lars Lagerbäck tog över som förbundskapten.

– Om han vill ha med mig kommer jag absolut inte att tacka nej. Men, och det här står jag för oavsett om han tar ut mig eller inte, Lagerbäck var exakt vad Island behövde. Nu finns det en organisation och styrsel på verksamheten som kan räcka långt, säger Jonsson.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply