bet365

Jonas Thern sågar IFK Göteborgs nya spelsätt

bet365

IFK Göteborg får utså en hel del kritik för sitt nya spelsätt

Serieledarna IFK Göteborg får utså en hel del kritik för sitt nya spelsätt, tidigare var det Helsingborgsmittfältaren Alejandro Bedoya som i en uppmärksammad intervju sågade IFK, nu får han stöttning av den före detta landslagskaptenen Jonas Thern.

IFK Göteborg har fått en lysande start på årets Allsvenska och har på de tre första matcherna tagit 7 poäng av 9 möjliga, vilket betyder att göteborgarna toppar tabellen. Detta har man gjort genom att skrota förra årets mer passningsorienterade och fina fotboll, som renderade i alldeles för få poäng och en sjundeplats i tabellen. I år är man istället mer cyniska och använder sig mycket mer utav kontringar och ett effektivare spel.

Göteborgslaget nya spelsätt är ”anti-fotboll”

Det nya spelsättet faller dock inte alla i smaken och efter att Alejandro Bedoya tidigare sagt att Göteborgslaget spelar ”anti-fotboll”, ger sig nu Jonas Thern in i diskussionen om det mer cyniska ”Blåvitt”.

– Tittar man på matchen Elfsborg-IFK Göteborg så är det brottarfotbollen som får vinna just nu och att den tokhyllas av de som kallar sig experter har jag svårt att förstå. Säger Jonas Thern i en intervju med Sydsvenskan. I samma intervju hyllar han framförallt Häcken, Malmö och Elfsborg som han tycker spelar en mer utvecklande och passningsorienterad fotboll.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply