Japan fick inte hål på Grekland

Natten mellan torsdagen och fredagen svensk tid möttes Japan och Grekland på Estádio das Dunas, Natal i dagens andra match i omgång 2 i Grupp C. Tidigare under dagen hade Colombia skaffat sig ett försprång i gruppen genom vinst mot Elfenbenskusten och nu var det alltså dags för de två förlorande lagen från omgång 1 att ställas mot varandra.

Första halvleken var relativt jämn och vi fick se några halvchanser åt båda hållen. Efter 10 minuter fick Greklands Panagiotis Kone till ett tungt långskott, som dock kunde plockas av målvakten Kawashima utan några större problem. Ytterligare tio minuter senare var det den japanske anfallaren Yuya Osako, till vardags i Köln, som fick till två målchanser på kort tid. Det första kunde Grekland-keepern Karnezis rädda och det andra, ett försök till att flika in bollen i bortre, gick utanför målramen.

Klockan gick och redan i den 38:e minuten kom matchens första stora händelse. Greklands lagkapten Kostas Katsouranis fick sitt andra gula kort och blev därmed utvisad, efter att vid två tillfällen varnats för relativt onödiga glidtacklingar på offensiv planhalva. Grekland valde då att byta in rutinerade Giorgios Karagounis för att täcka upp på det centrala mittfältet.

Den andra halvleken startade på ungefär samma sätt som den första slutade. Det var såväl fart- och chansfattigt och detta pågick under halvlekens första 20 minuter. Den 68:e minuten fick Japan matchens bästa målchans då Kagawa hittade en fin lyftning till Atsuto Uchida i straffområdet, som i sin tur på en touch fick bollen till en fristående Yochito Okubo. Okubo sköt dock över ett öppet mål, från en ganska sned position i målområdet.

Därefter tog Japan över mer och mer och Grekland fick jaga mer och mer boll. Okubo fick till ett tungt vristskott som räddades till hörna, precis som Endos frispark i den 90:e minuten gjordes. Matchen slutade dock 0-0 och efter slutsignalen var det burop som hördes från läktaren.

Värt att notera från matchen är att Japan vann bollinnehavet med 68-32, passningar med 557-140 och skotten med 11-8. Trots Japans dominans kunde alltså Grekland hålla 0-0 och efter matchen var Giorgios Samaras nöjd och hoppfull inför fortsättningen.

– Det var starkt av hela laget att jobba så hårt efter utvisningen. Vi jobbade hårt och ingenting är förlorat än, nu satsar vi för fullt på nästa match, sa Samaras och fortsatte.

– Vi är ett lag och vi representerar Grekland.