Efter förnedringen – Rudi Garcia har fyra matcher på sig att rädda jobbet

bet365

Champions League kan avgöra tränarens öde

1-6-förlusten borta mot Barcelona övertygade inte de amerikanska ägarna, och nu ryktats det om att Rudi Garcia bara har till juluppehållet på sig att visa att han ska få behålla jobbet som tränare för AS Roma.

De flesta hade räknat med att Roma skulle förlora borta mot Barcelona, såväl Barcelona-fans, Roma-fans och neutrala åskådare. Men att det skulle bli en förnedring för Serie A-laget var det få som kunde ana.

Kunde slutat värre

Slutresultatet skrevs till 1-6 och det kunde, om Barcelona gått på full fart under hela matchen, slutat betydligt värre då de skapade en handfull chanser som kunde – och borde – ha slutat i mål. Redan under de första tio minuterna av matchen hade katalanerna skrapat fram tre frilägen, varav ett slutade med mål.

Nu har tålamodet för Roma-tränaren blivit mindre från de amerikanska ägarna, och en enhällig rapport från de flesta italienska medierna talar om att Rudi Garcia kan få lämna sitt jobb om han inte lyckas prestera under de sista fyra matcherna innan juluppehållet.

– Han har fyra matcher på sig att visa att förnedringen bara vara engångsföreteelse och att han är lämplig för jobbet som Romas tränare, säger en källa enligt Gazzetta dello Sport.

Champions League avgörande

Framför allt blir resultatet i Champions League viktigt för huruvida den franske tränaren får behålla jobbet eller inte. Roma ligger tvåa inför den sista omgången och har allt i sina egna händer. Seger mot Bate från Vitryssland skulle innebära avancemang. De kan även gå vidare om Barcelona vinner borta mot Bayern Leverkusen.

Men Serie A-resultatet har en stor betydelse. Huvudstadslaget har varit ojämna, men med en hög högstanivå. Atalanta, Torino och toppkollegan Napoli är de tre nästkommande ligamatcherna, minst sex av nio poäng där är, enligt källor, ett praktiskt taget ett krav.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply