Silly-kollen: Mittfältet växer – men vem blir ’vice-Klose’?

Lazio fick avsluta förra säsongen som kungar i huvudstaden Rom, efter det att man knäppt bittra rivalen Roma på näsan inför ett euforiskt Stadio Olimpico. Men med en mercatosommar som bara har öppet ett par veckor till, kan vi konstatera att truppen ännu inte känns helt fullbordad.

Det flödar visserligen om rykten för Biancocelesti, där vi kan hitta allt från den klubblöse veterananfallaren Mladen Petric till allsvenska Kalmar FF:s målvaktsess Etrit Berisha på listan. Vem som kommer och vem som går, det kan endast tiden besvara. Vi kan dock konstatera att Lazio inte har genomfört så värst mycket på marknaden hittills, bortsett från några ljusglimtar.

En fråga som många ställer sig är den om vem som ska ta rollen som ”vice-Klose”. Det tyska geniet som förra säsongen bland annat mörbultade Bologna med fem mål i en och samma match, är självfallet den självklara försteanfallaren. Där bakom har det dock talats ovisst. Förslag som nämnts är exempelvis den tidigare nämnda Mladen Petric, en klubblös och rutinerad anfallare som förra säsongen spelade för Fulham och som säkert ses som ett hyfsat alternativ till uppdraget som stand in. Men även PSV:s slovenska anfallare Tim Matavz och rumänen Ciprian Marica har nämnts i sammanhanget.

Man om vi istället kollar till värvningarna som faktiskt har gjorts, finner vi inledningsvis en viss Felipe Anderson som ansluter från Santos för 8 miljoner euro. Det var visserligen ingen chock att den här övergången ägde rum, efter det att övergången fallerade i vintras enbart på grund av att pappersarbetet inte hann skickas in i tid. Men den brasiliansk mittfältare som glänst vid sidan av spelare som Ganso och Elano, får nu möjligheten på den europeiska scenen och med landsmannen Hernanes bredvid sig kan 20-åringen ta stora steg snabbt i utvecklingen. Håll ett öga på Anderson!

Den andra ”stora” värvningen man gjort är Lucas Biglia, även han mittfältare, som ansluter från belgiska jätten Anderlecht. Prislappen på 7 miljoner euro får anses vara bra för Lazios del, då argentinaren helt klart får ses som ett fint tillskott. En stabil defensiv mittfältare med rutin från Champions League-spel kommer till Rom och hans passningssäkra spel kommer gynna Biancocelesti i höst.  

Vladimir Petkovic har experimenterat en hel del under försäsongen med laguppställningen och jag väntar mig att mer kommer att ske kring Lazio innan transferfönstret slår igen. Men får man igång Miroslav Klose och Hernanes över en hel säsong samt nyförvärven till mittfältet presterar på topp – Då kan Lazio kanske vara med och utmana om en plats i Europas finrum.

Betyg på transfers(Betygskala: 1-6): 

Brayan Perea +
Diego Novaretti ++
Felipe Anderson ++++
Lucas Biglia +++
Josip Elez +
Vinicius Freitas +

Glöm inte att läsa tidigare avsnitt av Silly-kollen:

Silly-kollen av Napoli hittar du här! 
Silly-kollen av Fiorentina hittar du här!
Silly-kollen av Juventus hittar du här!

Har jag missat någon/något? Kommentera gärna!

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365