Officiellt: Tottenham förlänger med Christian Eriksen

Tottenham förlänger med Christian Eriksen

Ryktades vara på väg bort

Tottenhams talangfulle mittfältare Christian Eriksen har, trots ryktesgångar om att han kunde komma att lämna nu skrivit på ett nytt kontrakt med Londonklubben som binder honom till klubben tills 2020.

Tottenham Hotspurs unge och talangfulle mittfältsgeneral Christian Eriksen har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben meddelar de på sin officiella hemsida. Eriksens framtid i Londonklubben hade under ett tag sett osäker ut, då kontraktsförlängningen hade dragit ut på tiden och anledningen till detta skall ha varit då dansken ville ha en löneförhöjning. Andra lag som var intresserade av att ta vara på tillfället och värva mittfältaren var de italienska mästarna Juventus samt Inter, med Eriksens före detta tränare Frank de Boer, som han spelade under i holländska Ajax, vid rodret.

Men Tottenham och Eriksen lyckades komma fram till en överrenskommelse och Eriksen stannar nu med Londonklubben till 2020. Den danske landslagsmannen slöt upp med klubben från Ajax i augusti 2013. Sedan dess har det lyckats bli 134 matcher i alla tävlingar och 30 mål därtill. Han passerade nyligen 100 spelade matcher för Spurs i Premier League.

Sin karriär inledde Eriksen i Ajax och spelade i ungdomsakademin innan han 2010 fick chansen i a-laget. Efter 113 matcher i den holländska storklubben kom Eriksen till Spurs som en av många nya ansikten, efter att Londonklubben sålt storstjärnan Gareth Bale för det dåvarande transferrekordet. Eriksen representerar Danmark på landslagsnivå och har gjort 63 matcher för sitt land. I januari i år gjorde han historia genom att bli den förste spelaren att vinna det danska årets fotbollsspelarepriset för tredje året i rad.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply