Officiellt: Ciro Immobile återvänder till Torino

Torino värvar tillbaka anfallsstjärnan

Ciro Immobile är tillbaka i Torino. Efter en misslyckad tid i Borussia Dortmund lånas italienaren ut till gamla klubben Torino för resten av säsongen. 

– Jag återvänder med stor entusiasm, säger anfallaren till Torinos hemsida. 

Efter att säsongen 2013/2014 gjort hela 22 ligamål för Torino drog Ciro Immobile flyttlasset till Bundesliga och Dortmund som då såg italienaren som en ersättare till sin forne skyttekung Robert Lewandowski. Immobile har dock haft svårt att få till det och har det senaste halvåret varit utlånad till La Liga-klubben Sevilla, en period som inte heller varit särskilt lyckad. Men nu återvänder alltså 25-åringen till klubben där allt började.

– Jag är så lycklig. Jag återvänder med stor entusiasm, säger Immobile till hemsidan.

Kan köpas loss efter säsongen

Enligt Sky Italia betalar Torino åtta miljoner kronor för att låna in Immobile resten av säsongen. I avtalet finns även en köpoption som gör att klubben kan köpa loss anfallaren för 100 miljoner kronor efter den pågående säsongen. Ett scenario som just nu ser ut att vara ganska troligt.

Inledde i Juventus

Ciro Immobile inledde sin karriär i Juventus och debuterade för Turinklubben redan 2009. Han var efter det utlånad till Siena, Grossetto och Pescara innan han såldes vidare till Genoa 2013. Ett år senare gick flyttlasset till Torino där första säsongen som bekant slutade med en stor målsuccé och 22 gjorda ligamål.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365