O’Neill och Keane hyllar Zlatan Ibrahimovic

O'Neill och Keane hyllar Zlatan Ibrahimovic

”En av de bästa i Europa, om inte i hela världen”

För 10 år sedan var han ”världens mest överskattade spelare”. Men nu hyllar Irland förbundskapten Martin O’Neill Zlatan Ibrahimovic inför deras möte under kvällen. – Det kommer vara svårt att hålla honom under kontroll, säger O’Neill enligt Sky Sports.

 Klockan 18:00 ikväll ställs Sverige mot Irland i de båda ländernas inledningsmatch i sommarens EM. Det svenska landslagets största hot mot det irländska försvaret stavas Zlatan Ibrahimovic, något Irland förbundskapten Martin O’Neill är väl medveten om.
– Han är en toppspelare. En av de bästa i Europa, om inte i hela världen. Han är Sveriges gyllene stjärna och det kommer bli tufft för oss att hålla honom i schack under hela matchen. Världsklasspelare kommer oavsett hur bra du försvarar alltid kunna göra saker, säger han enligt Sky Sports på Irlands presskonferens.

”Världens mest överskattade”

Just O’Neill har en speciell historia med Zlatan Ibrahimovic. Svensken har länge varit kritiserad på de brittiska öarna, och för tio år sedan kallade just O’Neill Zlatan, då i Juventus, för världens mest överskattade spelare.
– För tio år sedan var det kanske fallet. Mycket kan hända på lång tid.

Keane hyllar sin motståndare

Även Irlands mest rutinerade spelare, den numer 35-årige Robbie Keane, hyllar Zlatan som en av de bästa anfallarna.
– Hur kan du inte gilla honom? Han är en spelare av högsta klass. Han har spelat på den nivån och verkar bara bli bättre och bättre. Jag både respekterar och beundras honom, säger den före detta Tottenham- och Liverpool-spelaren.
Keane och Ibrahimovic har ställts mot varandra flertalet gånger under sina karriärer, och tidigare under våren ryktades det mycket om att Zlatan var på väg till irländarens klubb LA Galaxy.

Sveriges startelva avslöjad

På söndagskvällen kom uppgifter från flera medier om den svenska startelvan till matchen mot Irland. Zlatan Ibrahimovic är naturligtvis en del av den, och du kan läsa mer om den här.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365