Deschamps svar på Platinis kritik: ”Han är ingen anfallare”

Platini sågade Pogbas målskörd – nu har kritiken besvarats

Tidigare i veckan gick UEFA-pampen Michel Platini ut och kritiserade Paul Pogbas stjärnkvalitéer på grund av hans svaga målegenskaper. Nu har Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps slagit tillbaka mot kritiken.

Paul Pogba har väckt intresse från Europas alla hörn efter sin mycket fina säsong med Juventus. En ligatitel är i hamn, en inhemsk cuptitel är inhämtad och nu återstår Champions League-finalen för fransmannen och hans lagkamrater i Turin-klubben. Allt från spanska giganterna Real Madrid och Barcelona till Premier League-klubbar som Manchester City och Chelsea har länkats ihop med den lovande mittfältaren.

Kritisk Platini

Samtidigt fick dessvärre den hyllade stjärnan emotstå kritik från UEFA-presidenten Michel Platini tidigare i veckan. Den forne Juventus-spelaren och landslagsmannen ansåg att det var en viss egenskap som saknades hos talangen för att kalla honom en ”superstjärna”.
– Pogba är ingen superstjärna. En stor fotbollsstjärna är någon som gör många mål,  sa den forne Juventus-spelaren till RTL tidigare i veckan.

Läs artikeln: Platini: ”Pogba är ingen superstjärna”

”Han är ingen anfallare”

Nu har däremot Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps slagit tillbaka mot kritiken på en presskonferens, rapporterar Football-Italia.
– Jag frågar inte mig själv om han kan bli en stjärna. Paul är ung, gör några väldigt bra saker och kan fortfarande blir bättre, men vi kan inte efterfråga från honom att han ska ha samma målstatistik som en anfallare. Han är inte en anfallare, säger Deschamp.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply