Antonio Conte vill värva Arturo Vidal till Chelsea

Antonio Conte vill värva Arturo Vidal till Chelsea

Chelsea lägger bud på Arturo Vidal?

Antonio Conte säger enligt den spanska tidningen El País att han gärna vill se Arturo Vidal i Chelsea nästa säsong, laget där Conte med största sannolikhet kommer att vara tränare.

Innan Antonio Conte tog över det italienska landslaget var han tränare i Juventus. I Serie A-klubben vann han tre raka ligatitlar men avgick plöstligt från tränarjobbat för att strax därefter ta över som förbundskapten. För drygt en och en halv vecka sen stod det klart att Antonio Conte lämnar italienska landslaget efter EM och nu pekar det mesta på att italienaren kommer att ta över tränarposten i Chelsea efter Guus Hiddink i sommar.

Enligt den spanska tidningen El País ska Conte redan ha berättat att han vill ha Arturo Vidal i Chelsea.

– Jag skulle vilja ha Arturo Vidal i mitt lag, han är en otrolig fotbollsspelare men jag måste dock erkänna att jag inte riktigt hittade den perfekta platsen för honom i Juventus. I mitt huvud ville jag spela 4-2-4 och 4-4-2 men när jag såg hur Vidal sprang bytte jag till 4-3-3 och 3-5-2. Han har en extraordinär fysik och teknik, skulle jag få chansen att få träna honom lite mer skulle det bli perfekt. Jag vill ha honom i alla mina lag, säger italienaren.

Arturo Vidal kom till Bayern München inför säsongen för en summa på drygt 28 miljoner pund och skrev då på ett kontrakt som sträcker sig till och med sommaren 2019.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply