Pierre-Emerick Aubameyang har klart för sig – vill återvända till Milan

Aubameyang vill till Milan i sommar

Enligt flera källor ska anfallaren ha bestämt sig för att han vill flytta till Milan i sommar. Samtidigt ska den italienska storklubben ligga på latsidan när det kommer till en värvning av anfallaren.

Det finns nog ingen europeisk toppklubb som inte kopplats ihop med Pierre-Emerick Aubameyang. Spelaren från Gabón är en av de bästa anfallarna i världen och har sedan flytten till Borussia Dortmund jagats av flera klubbar. Namn som Real Madrid, Chelsea, Manchester United, Manchester City och AC Milan har försökt värva spelaren men ingen har lyckats, fram tills nu. Aubameyang har flertalet gånger under säsongen hintat om att han vill lämna Bundesliga och framför allt är det Real Madrid och AC Milan som setts som möjliga destinationer. Nu ska 28-åringen ha bestämt sig för den sistnämnda klubben samt att han vill lämna i sommar.

Aubameyang har inte gått ut offentligt med att han vill lämna för spel i Milan men enligt flera källor, bland annat Goal och Calciomercato ska San Siro vara dit spelaren vill. Problemet ska dock vara att Milans klubbledning ska ligga på ”latsidan” och inte ha någon stress över anfallsvärvning.

Pierre-Emerick Aubameyang har klart för sig - vill återvända till Milan

Nikola Kalinic på igång

I samma veva som Aubameyang sägs ha bestämt sig för spel i Milan kommer uppgifter om att den rödvita klubben ska vara detaljer från en värvning av Nikola Kalinic från Fiorentina. Milan förväntas betala 30 miljoner euro för anfallaren som den gångna säsongen stod för 15 mål på 32 matcher i Serie A och det mesta tyder på att det är han som kommer bilda anfallspar med André Silva den kommande säsongen.

Som ersättare till Kalinic förväntas Fiorentina värva in Giovanni Simeone från Genoa, detta för 15 miljoner euro.

Serie A 2017/2018 inleds nästa helg där AC Milan gästar Crotone i premiäromgången.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply