Officiellt: Balotelli återvänder till Milan

Mario Balotelli återvänder till Milan på ett säsongslån

Det blev bara en säsong i Liverpool för Mario Balotelli och den säsongen var minst sagt en flopp. Nu återvänder den italienske landslagsanfallaren till Milan och det handlar om ett lån säsongen ut.

Mario Balotelli har inte haft någon lätt tid i Liverpool. Förra augusti köpte Liverpool den då 24-åriga anfallaren för cirka 200 miljoner kronor och han skrev på ett fyraårskontrakt i den engelska klubben.

Tiden i England blev inte så lyckad. Totalt blev det 16 framträdanden i Premier League med endast ett ynka mål som facit. I sommar har det därför pratats om att Liverpool var på väg att låna ut Balotelli. Klubbar som Watford, Sampdoria och Milan nämndes i media under olika tillfällen. Till slut blev det ett lån till Milan och inget köp.

Återvänder till Italien säsongen ut

Milan bekräftar på sin officiella hemsida att Balotelli är klar för klubben och har klarat läkarundersökningen. Det handlar om ett säsongslångt lån till Milan. Det är inte avslöjat om det är någon köpoption på lånet.

– Jag är så lycklig att vara tillbaka. Jag har inte så mycket att säga utan jag behöver bara träna och visa vad jag kan bidra med. Fysiskt sett är jag okej, jag behöver bara komma in i laget. Jag är väldigt motiverad, men jag måste jobba hårt och prata mindre. Det har alltid varit min förhoppning att återvända till Milan eftersom klubben har en speciell plats i mitt hjärta. Kommer jag avsluta min karriär här? Jag vill bara träna och ha en bra säsong just nu, är Balotellis första ord till Milans officiella hemsida efter övergången.

Milan har tidigare värvat två anfallare i sommar för rätt stora summor. Carlos Bacca och Luiz Adriano imponerade dock inte nämnvärt i premiärförlusten mot Fiorentina och det fick alltså Sinisa Mihajlovic att agera på marknaden.Balotelli gjorde 26 mål på 43 Serie A-matcher för Milan 2013-2014.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply