Manchester United tar upp kampen om Federico Bernardeschi

Flera toppklubbar jagar Fiorentinas guldklimp

Manchester United vill förstärka laget med Fiorentinas talangfulle yttermittfältare Federico Bernardeschi. Men klubben är inte ensam om att vilja knyta åt sig 22-åringen. 

Federico Bernandeschi har fått något av ett genombrott den här säsongen och har startat de flesta matcherna som kantspelare på Fiorentinas mittfält. Italienaren har bland annat nätat fyra gånger i Europa League, där ett returmöte mot det engelska topplaget Tottenham väntar nästa vecka. Bernandeschis insatser har självklart lockat till sig intresse från andra toppklubbar i Europa, bland annat har Paris Saint-Germain, Barcelona och Real Madrid tidigare visat intresse för den kvicke yttern. Nu uppges även Manchester United ge sig in i jakten.

Värderas till 20 miljoner euro

Fernando Bernandeschi har kontrakt med Fiorentina fram till 2019, och lär därför inte bli billig att lösa för de europeiska toppklubbarna. Men enligt engelska The Sun ska Manchester United vara beredda att betala en rejäl summa för att knyta åt sig 22-åringen under sommarens transferfönster. Enligt Starsport ska den engelska klubben nämligen ha 300 miljoner euro att värva spelare för under nästa transferfönster.

”Bra nog för Barcelona”

En av klubbarna utöver Manchester United som visat intresse för talangen är Barcelona. Och ska vi tro Bernandeschis lagkamrat Davide Astori kommer 22-åringen inte ha några problem att ta plats där.

– Han (Bernandeschi) kommer bli bra nog för Barcelona. Vi skojade med honom häromdagen och bad honom säga ”hej” till Lionel Messi från oss, säger Astori enligt The Sun.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply