Intervjuer med Milan-spelare och styrelse efter CL-skalpen

”Jag är väldigt glad. Det var en extraordinär match ur en defensiv synvinkel då vi inte släppte till något mål. Vi tabbade oss en aning vid de avgörande passningsmomenten men i andra halvlek spelade vi upp oss rejält. De hade tålamod och inväntade rätt läge för att trycka in bollen i mål. Spelarna förstod vad jag ville att dem skulle göra och när man spelar med en sådan vilja och intensitet som grabbarna gjorde då kan man vinna mot vilket lag som helst.

Vårt lag är fortfarande i utvecklings-stadiet, och dem utvecklas och växer väldigt snabbt. Min känsla är att detta är ett lag som kommer att göra bra ifrån sig i många år. Pazzini gjorde en perfekt match och visade att han är en toppklass-spelare.

Laget är en trupp med 25 spelare. Vi måste fortfarande finna den rätta balansen. Vårt spel beror helt på vilken typ av spelare vi ställer upp med. Man måste anpassa sig. För dessa typer av matcher behöver man inte motivera grabbarna, motivationen finns redan där. Man behöver bara ge dem det taktiska intruktionerna. Vi har dock inte gått vidare än och måste lämna den här matchen för tillfället och fokusera på det kommande Milano-derbyt samt ladda om batterierna omgående. 

Jag är väldigt nöjd med det spelarna har åstadkommit så nu måste vi passa på att njuta för att sedan fokusera på derbyt. Den kvällen tillägnar vi President Berlusconi som alltid finns nära och vid vår sida. Även när det går lite sämre för oss. Hans stöd är viktigt.” 

Ytterligare intervjuer med Ambrosini, Constant och Pazzini kommer upp på vår hemsida inom kort.

Källa: ACMilan.com 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply