Inter segrade i ett klassiskt möte

Hellas Verona gästade Meazza för första gången sedan säsongen 2001/2002 då Hellas Verona var i Italiens finrum, Serie A. Sedan dess har lagen inte mötts och det har hunnit gå 10 långa år inför kvällens klassiker.

Veronas väg till åttondelsfinalen lyckades Serie B-laget slå ut två lag från Serie A, nämligen Genoa och Palermo inför kvällens match mot Inter som gick in i åttondelsfinalen.

Båda lagen startade matchen fantasilöst med dåligt tempo och ett fåtal chanser. Båda försökte trycka på för ett ledningsmål men fick aldrig någon utdelning, trots en boll inne av Palacio men blåstes av för frispark i första läget samt jätteläge av Alvarez efter ett fint väggspel med Palacio men även den här gången höll Rafael kvar Verona i matchen.

I andra halvlek behövde givetvis båda trycka på för ett ledningsmål, och Inter var piggast från starten av andra halvleken och fick i den 50:e matchminuten till slut en utdelning genom Antonio Cassano som fick göra sitt första mål på flera matcher innan Guarin skulle hitta nätmaskarna och 2-0 var ett faktum.

Rodrigo Palacio var närmast med ett bredsida men Rafael kunde tippa ut bollen till en hörna vilket var det sista läget i matchen för just Palacio som tvingades ersätta den skadade målvakten Luca Castelazzi, som skulle bli succé.

Efter ett par svettiga räddningar kunde Inter hålla ut och ta sig vidare till kvartsfinal i Coppa Italia där Inter kan komma att möta vinnaren mellan Napoli och Bologna. 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply