Iniesta helt övertygad: ”Vi vinner titeln”

FC Barcelona såg ut att missa toppstriden för inte så länge sedan, men efter en svängig avslutning av La Liga med många chockerande resultat är Barcelona bara tre poäng ifrån att lägga händerna på La Liga-titeln med en match kvar att spela.

– Vi är 200 procent säkra att vinna titeln, säger Iniesta på en presskonferens.

– Vi måste vinna och vi vet att Atletico är ett väldigt svårt lag att besegra. Men La Liga-titeln står på spel och om vi erbjudits det här inför säsongen, en direkt avgörande match i säsongens sista omgång hemma mot de nuvarande ledarna, Atletico, hade vi alla tagit den. Det här laget har aldrig gått in i den sista omgången med pressen av att ligatiteln står på spel, säger Iniesta.

– Vem som än vinner ligan förtjänar det. Varför skulle vi inte förtjäna den om vi vinner? Vi har toppat tabellen, förlorat stora matcher och vunnit stora matcher. Ligan handlar om en hel säsongs hårda arbete, men vi måste nu trycka ner ett helt års arbete i en 90-minutersmatch, fortsätter han.

I sista omgången möts tvåan FC Barcelona och ettan Atletico Madrid på Camp Nou. Barcelona måste vinna för att säkra titeln medans ett poäng räcker för Atletico.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply