IFK Göteborgs guldhopp minimalt efter förlust mot Djurgården

Guldstriden gick vidare på söndagseftermiddagen i Allsvenskan, där jagande IFK Göteborg var i stort poängbehov inför mötet med Djurgården. Vinst var målet, men ett Djurgården som under säsongen ställt till det för i princip samtliga topplag, satte käppar i hjulet för Mikael Stahres mannar.

Det började dock väl för IFK Göteborg. I slutskedet av den första halvleken föll en slumpboll ner till Jakob Johansson, som med en läcker ytterskruv tryckte in bollen förbi Kenneth Höie till 0-1.

I den andra halvleken kom Djurgården dock tillbaka i matchen. Martin Broberg tryckte tio minuter in i den andra halvleken till med en projektil, som stenhårt susade förbi John Alvbåge och in vid den bortre stolpen.

Chanserna flödade och i slutet gick IFK Göteborg fram med allt man hade att bidra med. Då ställde Djurgården om och utnyttjade lockorna på bästa möjliga sätt.

Daniel Amartey tog en gigantisk löpning över hela planen och drogs ner vid gästernas straffområde, när han passades fram av Haris Radetinac. Domaren tvekade inte för fem öre, dömde straff och gav Amadou Jawo chansen att punktera matchen och eventuellt även IFK Göteborgs guldchanser. Och även om Alvbåge gick åt rätt håll, kunde han inte stoppa anfallarens avslut från att gå in.

Kort därefter blåstes matchen av och Djurgården vann mötet med 2-1. I och med vinsten har Malmö FF ett kalasläge att dryga ut sin serieledning till sju poäng, vid vinst mot Häcken.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply