Icardi knockade Juventus

Första matchen sedan uppehållet blåstes igång. Juventus började dagen med flera spelare som vanligtvis infinner sig vid att sitta på bänken. Men vad gör det när man har en viss Pirlo på planen som sköter jobbet? Juventus har ett imponerande grundspel och Sampdoria fick känna på ”Den Gamla Damens” sårbara attackfotboll. Flera anfall kunde resulterat i mål, men skärpan var inte påslagen.

Det dröjde till den 23.e minuten tills de svartvita fick hål. Man fick en solklar straff som Giovinco med nöd och näppe placerade in. Romero gick åt rätt håll och kunde med lite tur få ett finger på bollen. Sampdoria hade spelplanen klar. Som de flesta lagen brukar ha mot Juventus, så hade man en kontringsfotboll som grundidé. Man lyckades med ett fåtal anfall och hade till och med en boll inne. Men Buffon gruffades till i situationen innan vilket gjorde att målet korrekt dömdes bort. Strax efter detta hände en avgörande faktor inför andra halvleken. Berardi kom sent in i en tackling riktad mot Barzagli. Domaren viftade upp det röda direkt.

Andra halvleken inleddes överraskande med ett tidigt Sampdora-mål. Man skickade upp en långboll som Icardi mötte med en halvvolley från 25m. Buffon var på den med bollen flöt retsamt sakta in i mål. 1-1.

Juventus fortsatte skapa halvchanser utan att riktigt komma riktigt nära. Det var istället Sampdoria som fick riktigt farliga lägen. Med tanke på Juve.s kraftiga påfyllande med folk öppnades luckor bakåt. Poli fick ett öppet volleyläge men brände det. Vi fick till slut se Sampdoria ta ledningen. Icardi gjorde en repris på Zlatans mål mot Ungern. Ur snäv vinkel krossar han upp bollen i nättaket. 2-1 i den 69.e minuten. Efter detta började ett massivt Juventus-tryck framåt.