Hannover plockade stark trepoängare

Tyska Hannover 96 entrade AWD Arena med en pinne i baggaget, sedan man fick 2-2 borta mot Twente i den öppnade omgången. Gästerna från Spanien, segrade som bekant mot Helsingborg i den första omgången, då man gjorde matchens enda mål genom en snabb frispark.

Hannover 96 fick i kvällens match i grupp L, en tuff start. Redan efter tio minuter, visades Karim Haggui ut efter att ha haft omkull Theofanis Gekas i straffområdet. Gästerna tackade och tog emot, när Míchel satte matchens första mål från elva meter.

Hemmalaget började en intensiv jakt på kvittering och trots att man spelade med en man mindre på planen, var man det klart vassare och mer spelförande laget i den första halvleken. Efter 21 spelade minuter, skulle man själva få straff när Vicente Iborra satte krokben för ungraren Szabolcs Huszti. 29-åringen själv klev fram och placerade in bollen i höger hörn.

Die Roten fortsatte att föra spelet under den första halvleken och var nära att ta ledningen efter 45 spelade minuter. Men några fler mål blev det inte och gästerna från Valencia, skulle komma in efter paus med en annorlunda inställning.

Spanjorerna skulle dock få se hemmalaget ta ledningen när Didier Ya Konan dunkade in 2-1 efter bara fyra minuter. Kallduschen fick Levante att mata framåt, men lyckades aldrig överlista Zieler i Hannover-målet, som spikade igen under halvlek nummer två. Man skapade en hel del farliga målchanser, men effektiviteten var alldeles för låg. Trots att man spelade med en man mer i över 80 minuter, föll man med siffrorna 2-1.

H96 plockade därmed tre poäng i den andra omgången i Europa League och kliver upp i ensam ledning. Levante lägger sig precis bakom med tre poäng och Helsingborg, som tappade en 2-0-ledning mot FC Twente i den andra omgången, ligger i nuläget på sista plats.