Hannover lekte hem segern mot Hamburg

Hannover åkte snöpligt ur Europa League i veckan och kom nu revanschsuget hem till AWD-Arena till mötet med Hamburg, som inför den här omgången hade klättrat upp till en fin sjätteplats i tabellen, som ger spel i Europa League till nästa säsong.

Men det var Hannover som tog tag i den här matchen direkt, när man efter sju minuters spel tog ledningen till hemmapublikens förtjusning. Ett fint inlägg från Szabolcs Huszti nickades in av anfallaren Mame Biram Diouf, i en match som skulle bjuda på mycket mål.

Endast minuter senare dömdes det nämligen straff till gästerna, som Rafael van der Vaart kyligt skickade in förbi Hannover-målvakten. Hamburg höll sedan 1-1 en längre tid och resultatet sg ut att stå sig halvleken ut, men i slutskedet kom nästa mål. Och det var Hannover som på nytt tog ledningen när René Adler klumpigt rev ner en motspelare i straffområdet. Fram klev Szabolcs Huszti och skickade in bollen till 2-1. Och precis innan halvtidsvilan, i den sista spelminuten sköt Didier Ya Konan in 3-1 snyggt med ett skott utanför boxen med vänsterdojan.

I den 68e matchminuten stänkte Didier Ya Konan  in sitt andra mål för Hannover, som där med gick upp i en komfortabel 4-1-ledning med tjugo minuter kvar. Och med blott fem minuter kvar av ordinarie speltid fick Artur Sobiech fram bollen till Mohammed Abdellaoue som stängde matchen till 5-1.

HAnnover tog där med viktiga poäng i kampen om Europa League-platserna, där just Hamburg fortsatt har den sista platsen.