Hamburg vann trots Dortmunds övertag

Det var en händelserikmatch på Imtech Arena när Hamburg tog emot Dortmund. Matchen pangstartade när Son Heung-Min gjorde 1-0 för hemmalaget redan efter två minuter när han blev framspelad av Rafael van der Vaart. Dortmund var inte alls med i matchinledningen, men turligt nog för bortalaget kom man in i matchen efter tio minuter och hade då övertaget resten av matchen. Men Dortmund hade svårt för att utnyttja sitt spelövertag till mål i första halvlek, läskigt nog för bortalaget var Hamburg vassa i sina kontringar framåt och när Dortmund tappade boll så gick det undan.

Andra halvlek hann knappt starta innan kroaten Ivan Perisic lobbade in kvitteringen bakom René Adler som möjligtvis befann sig lite för långt från mållinjen men samtidigt en fin prestation utav Perisic. Den kvitteringen höll bara i tio minuter då Ivo Ilicevic fick bollen av van der Vaart och i offsideposition kunde sedan Ilicevic driva framåt och sätta ett nytt ledningsmål för Hamburg. Trots Dortmundtränaren Jürgen Klopps protester blev målet godkänt och det var kanske det som gjorde att Dortmund tappade koncentrationen när Hamburg gjorde 3-1 målet bara fyra minuter senare när Son Heung-Min gjorde sitt andra mål när han fick trampa inåt i banan och avlossa ett fint skott som var otagbart för Roman Weidenfaller i Dortmundmålet.

Men inledningen av den andra halvleken får betraktas som en galen inledning då Ivan Perisic reducerade minuten efter 3-1 målet och genom att rulla in bollen i öppet mål på retur från Lukasz Piszczeks avslut och därmed blev han den andra tvåmålsskytten i matchen. Dortmund fortsatte jaga i den här matchen utan att lyckas då man totalt åstadkom 17 avslut i matchen medans Hamburg hade 6 avslut, ett stort bevis på att effektivitet är en stor om kanske inte den största avgörande faktorn i fotboll.

Trots Dortmunds stora spelövertag vann Hamburg matchen med 3-2 och det var framförallt Son Heung-Min och Rafael van der Vaart som var de största segeraktörerna för hemmalaget.