Halmstad tog första segern

I den första halvleken var Öster det lite bättre laget, men i det stora hela var matchen jämn som ett nykomlingsmöte brukar kunna bli. Dock blev den första halvleken mållös, men dessvärre för Öster fick man mittbacken Juan Rodledo skadad som fick lämna planen.

I andra halvlek kom Halmstad ut som ett nytt lag och presterade bättre. Det fick man också utdelning för efter 63 minuter när nyförvärvet Andreas Landgren satte 1-0 för hemmalaget. Resten av matchen blev till att bevaka sin ledning för HBK och jaga kvittering för ÖIF.

Öster var nära på stopptid, men på en bra nick gjorde HBK-målvakten Stojan Lukic en fantastisk räddning och såg till att Halmstad höll ut och vann. På stopptid fick dessutom Pablo Piñones-Arce sitt andra gula kort och båda var för filming.

Detta var Halmstads första seger för säsongen, Östers dåliga form fortsätter och har nu tre raka förluster i Allsvenskan.