Gunners tog tillbaka serieledningen trots Bentekes efterlängtade mål

Det var dags igen. Arsenal skulle återigen ställas emot Aston Villa, precis som i säsongens allra första match. Det var matchen som slutade i total katastrof efter att Christan Benteke straffat Londonklubben två gånger om, och man började tvivla på Arsenals titelchanser och Arsène Wengers framtid i klubben.

Nu åkte Arsenal till Villa Park som serieledare, och Wenger sitter förmodligen säkrast av alla managers i ligan för tillfället. Gunners var dock sugna på revansc – något som skulle märkas.

I den 34:e minuten hittade Nacho Monreal den engelske landslagsmannen Jack Wilshere, som distinkt rakade in Arsenals och matchens första mål.

Det skulle inte dröja innan nästa mål kom, då Aston Villa drällde med bollen nästintill direkt efter avspark, vilket Arsenal utnyttjade. Jack Wilshere tog på sig framspelarrollen för att hitta fram till Olivier Giroud, som för övrigt gjorde comeback efter skador och sjukdom, som kyligt placerade in 2-0.

Det som dock fastnade mest på åskådarnas näthinnor var incidenten då Nathan Baker fick en boll i ansiktet från Arsenals supertalang Serge Gnabry, vilket ledde till långa behandlingar och senare ett byte för engelsmannen. Det skulle bli åtta minuters (!) tilläggstid redan i den första halvleken, vilket är något som man sällan ser.

Tempot i den andra halvleken var oerhört långsamt. Det var så ospännande att Arsenal totalt slog av på takten och till och med gjorde ett offensiivt byte med Tomas Rosicky in.

Det skulle kosta det. Benteke, han som sänkte Arsenal i höstas, hittade nätet för första gången på 13 matcher, och bröt därmed den dystra måltorkan.

Rosicky var tvungen att bytas ut efter att ha, i alla fall till synes, ha brutit näsan, vilket ledde till en sex minuters tilläggstid.

Aston Villa körde full fart framåt, men Arsenal höll undan och kunde sno tillbaka serieledningen från Manchester City, som endast fick låna den i ett par dagar.